• User AvatarСълзица Янева
  • 06 дек., 2023
  • 0 Comments
  • 0 Secs Read

Увеличаване на продажбите с 30% на верига ресторанти

Цел:

В динамичната и конкурентна сфера с ресторантьорски бизнес, нашата намеса имаше за цел да повиши продажбите на верига ресторанти с обекти в гр. Варна и гр.София, с доставки по домовете. Основната задача беше да оптимизираме и повишим ефективността в процеса на продажбите по телефона.

Предизвикателства:

Срещнахме се с редица предизвикателства като основните от тях включваха липсата на стандартизирани процеси и инструменти за ефективна работа на служителите в кол центъра.

Намиране на Решения:

За да преодолеем тези трудности, предприехме следните ключови стъпки:

  • Интензивни Обучения: Включихме “сухи” тренировки, които включваха симулативни разговори, за да позволим на служителите да упражняват и усъвършенстват своите умения в контролирана среда.
  • Създаване на Чек Листи: Разработихме детайлни чек листи, които служителите да използват при всеки телефонен разговор. Тези чек листи бяха насочени към подсигуряване на последователност и покриване на всички ключови точки в разговора.
  • Практика с Новите Скриптове: Проведохме обучения, в които служителите репетираха новите скриптове многократно, така че те да станат част от естествената им комуникационна структура.

Резултати:

Резултатите от нашите усилия бяха невероятни. В рамките на само един месец, ние не само постигнахме, но и надминахме нашата цел, като увеличихме продажбите с 30%. Не само че подобрихме финансовите резултати, но и повишихме ефективността и удовлетвореността на нашия екип. Служителите се чувстваха по-уверени и подготвени, а качеството на обслужване се подобри значително.

Този успех е пример за това, как стратегическото планиране, обучение и внедряване на ефективни инструменти могат да преобразят бизнеса и да доведат до изключителни резултати. С тази история искаме да вдъхновим и други бизнеси, които се стремят към растеж и иновации в своите продажби.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X