Коучинг

Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape

Как да подобрите бизнеса си с коучинг

Как собствениците на бизнес успяват да управляват бизнеса си на печалба?
Какви практики и стратегии за растеж прилагат?
Представете си човек, който ви помага да намерите отговорите на тези въпроси и ви напътства в постигането на бизнес целите ви. Ето това е ролята на всеки бизнес треньор. Коучът ( от англ. Coach – треньор ) изгражда мост, който свързва бизнеса, в състоянието, в което е в момента, с визията, която собственикът има за в бъдеще. Този процес се фокусира върху намирането на идеалния баланс между личните и професионалните цели, посредством доказали се във времето практики.

Бизнес коучингът като индустрия, вене не е в начален стадий. Даже напротив, този тип дейности стават все по-популярни, както на бизнес, така и на индивидуално ниво и в най-скоро бъдеще всеки успешен професионалист ще има бизнес треньор. Подобно на маркетинговия план, за да постигнете резултати, ще ви е необходим някой, който да ви съветва и тренира, за да бъдете успешни. 

Факт е, че бизнес треньорите създават лидери, а лидерството е от ключово значение за успешния бизнес. Всичко е в основата на две неща: страст и фокус. Става въпрос за това да останете стъпили на земята и фокусирани, позволявайки на страстта ви към работата да ви движи напред. Това са принципи, които са в същината на ActionCOACH и са важни за всеки един собственик на бизнес, който иска да бъде успешен.

Ето някои от направленята, над които се фокусира бизнес коучинга и предимствата, които носи със себе си.

Процес
Колко често следвате едни и същи стъпки, когато се борите с разрешаването на даден проблем? Можете ли изобщо да посочите конкретно число? А замисляли ли сте се, че всъщност това е от голямо значение за бизнеса ви? Именно поради тази причина са необходими процесите. В своята същина бизнесът е това, което хората, работещи в него създават. Но също така бизнесът е и стандартизирани процеси и системи, които му помагат да се разрастне и да достигне до пълния си потенциал.

Отговорност
Кой е човека, отговорен за изпълнението на конкретни задачи и за постигането на определени цели? Може този въпрос да ви се стори напълно излишен, но когато имате човек, който ви държи отговорен за вашите задължения, това всъщност може да ви мотивира да си свършите работата и то давайки повече от себе си. Бизнес треньора може да помогне с правилното определяне на ролите в даден екип, разпределяне на задълженията и създаване на чувство на отговорност.

Баланс между работата и личния живот
Кога за последно сте си вземали отпуска изцяло заради себе си? Менажирането на бизнес не е нещо невъзможно, но със сигурност не е лесно. В даден момент границата между личния живот и професионалния започва да избледнява и това се отразява на всеки един аспект от живота Ви. Бизнес коучинга максимизира резултатите, докато минимизира времето за тяхното постигане.

Растеж
Тук ще обърнем по-специално внимание на цифрите. Има предостатъчно идеи и съвети за това какво трябва да се направи, но в края на деня само крайния резултат е от значение. Основните показатели за измерване на резултатите на един бизнес са Оборота и Печалбата на сегашната, спрямо предходната година. Именно в тяхното измерване, проследяване и подобряване се фокусира треньорът.

Ако споменатото до тук е привлякло вниманието Ви, може да се свържете с нас за безплатна диагностика на вашия бизнес. Ако пък искате да сте от страната на треньора и да помагате на бизнеси и техните собственици да бъдат успешни, имате възможността да станете част от екипа на ActionCOACH.

X