• User AvatarСълзица Янева
  • 03 май, 2023
  • 0 Comments
  • 1 Sec Read

Най-лесният начин да получите това, което искате…

Един търговец спукал гума на автомобила си далеч от града. Отваря капака на багажника си, за да намери крик… но не го открива. “Какво да правя сега”, мисли той.

Понеже изглежда забравен на тесен селски път в горещ летен ден, той се съмнява, че някой ще мине и ще му помогне скоро. Виждайки кула в далечината, решава да отиде пеша до селото с надежда да заеме крик. Пътят бил дълъг и денят ставал все по-горещ. Докато ходел, си мислел: “Само се надявам някой в това село да има крик, който да ми заеме.”

Докато продължавал да ходи, започнал да се изпотява обилно и симислел: “Зная какви са хората тук… те не приемат добре чужденци.”

“Тъй като не ме познават, не вярвам, че някой ще ми заеме крик.”

И така, той продължил да ходи и да си представя най-лошите възможни сценарии за своята ситуация. Никой в селото нямало да е готов да му заеме крик, хората щели бъдат толкова подозрителни, че дори ще откажат да му продадат един… и т.н.

Когато пристигнал в селото, бил толкова нервен и предпазлив към местните, че отишъл на площада в центъра на селото и извикал: “Добре, ако така вече мислите, може да задържите своя крик!” Без да осъзнава, че единствената негативна атмосфера в селото в този момент… била неговата.

Колко често сте си измисляли множество непреодолими препятствия и неосновани страхове? Помислете за това. Колко пъти не сте поискали нещо просто, защото сте се страхували от отказ?

Най-лесният начин да получите това, което искате в живота, е просто да го поискате. Най-лошото, което може да се случи, е да ви кажат “не”. Но тогава може би ще получите това, което сте поискали. Няма риск, няма печалба.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X